Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi
22/07/2020 15:17:34 - 22/07/2020 15:17:34 - 7443 Okunma

1. Makalenin Gönderilme Usûlü

  • Hazırlanan çalışmalar, DERGİPARK üzerinden sisteme yüklenmek suretiyle dergi editörlüğüne iletilmelidir. Hakem incelemesi dahil tüm aşamalar DergiPark sistemi üzerinden yürütülecektir.

2. Makalede Bulunması Gereken Alanlar

  • Her makalede ÖZ kısmı yer almalıdır. Gönderilen makalelerin başına, makalenin Türkçe ve yabancı dildeki adı, en fazla 150 kelimelik Türkçe ve yabancı dilde özeti ve beş adet anahtar kelime (Keywords) eklenmelidir. Öz kısmında çalışmanın amacı, önemi, bulguları ve sonucu mutlaka yer almalıdır. Aynı kurallar İngilizce özet (ABSTRACT) için de geçerlidir. Çalışmanın sonunda mutlaka yararlanılan kaynaklara yer verilmelidir.
  • "Öz" kısmından sonra makalede "GİRİŞ", "KURAMSAL ÇERÇEVE" (bu isimle olmak zorunda değil), "YÖNTEM", "BULGULAR", "SONUÇ ve TARTIŞMA" ve "KAYNAKÇA" başlıklarına mutlaka yer almalıdır.  Kelime sayısı 2500-6000 arası olmalıdır. 

3. Metin Yazım Kuralları

  • Dergiye gönderilecek yazılar, MS Word Programı kullanılarak, Times New Roman karakterinde, 12 Punto ve 1,5 satır aralığında yazılmalı, metin iki yana yaslanmalıdır. Sayfanın üst, alt, sol ve sağ taraflarında 2,5'er cm’lik boşluklar olmalıdır. Bunların dışındaki tüm tablo, şekil, atıf ve kaynakça gösterme kurallarında APA son sürüm takip edilmelidir. Yazım kuralları için bir şablon oluşturulmuştur. Şablonu buradan indirebilirsiniz: ŞABLON
  • Yazarlarımız makale göderirlen Telif Devir Fromunu doldurmakla yükümlüdür. Bu form makale ile birlikte sisteme yüklenmelidir. TELİF DEVİR FORMU
  • Yazar adı, ana başlığın altına sağa dayalı olarak akademik unvanla beraber “Adı SOYADI” biçiminde yazılmalı, gerekli açıklamalar (yazarın çalıştığı kurumun adı, e-posta adresi ve ORCID numarası) * işareti kullanılarak dipnotta yapılmalıdır.

4. Başlıklar

  • Tüm ana başlıklar ve alt başlıklar APA’ya uygun şekilde biçimlendirilmeli ve numaralandırılmalıdır.

5. İntihal

  • Yazar tarafından makalenin sisteme yüklenmesinin ardından makale, intihal tespit programına (Turnitin ve iThenticate) konularak makalenin orijinalite kontrolü sağlanmaktadır. Rapor doğrultusunda tüm çalışmadaki alıntı oranı %15'i geçemez. 
 

 

 

Yazım Kuralları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.